Nieuwe Winkel In Aalter Met Elektronische Sigaretten
Join 1000's of Authors at StreetArticles Today!

Nieuw vanaf 15 april in Aalter

e-smoker.club opend winkel in de Lostraat 52

Info e-sigaret aankopen

Cruciale info voor de aanschaf van je eerste e-sigaret

Als hedendaags roker zal je ongetwijfeld al veel gelezen en gehoord hebben over elektronische sigaretten. Je hebt je mogelijk ook al afgevraagd of het ook voor jou een alternatief zou kunnen zijn voor gewone sigaretten.

Je vindt online enorm veel informatie maar het kan extreem moeilijk zijn om correcte informatie te vinden over elektronisch roken. Dat komt omdat veel van hetgeen je online leest afkomstig is van webmasters die zich enkel interesseren in reclame inkomsten. Een website opzetten en her en der wat stukjes tekst kopiëren/plakken … moeilijk is dat niet.

Op zowat elke Nederlandstalige website over elektronische sigaretten die vandaag het daglicht ziet, vinden we stukken tekst terug uit onze reviews en dat geeft stof tot nadenken. Je kan je immers de vraag stellen in welke mate onze ‘concullega’s’ écht wel de tijd genomen hebben om de producten daadwerkelijk te testen. Wij twijfelen hier zeer sterk aan.

Weet je nog niet goed wat dat is zo’n elektronische sigaret, informeer je dan in het gedeelte “wat is een elektronische sigaret“. Hieronder zullen we proberen een aantal algemene concepten uit te leggen en aan te geven wat je precies nodig hebt om van start te gaan en je ervan te verzekeren dat je verwachtingen worden ingelost.


Elektronische Sigaret Type

De eerste keuze waar je mee geconfronteerd wordt is het type elektronische sigaret. Het populairst bij beginners zijn de e-sigaretten die lijken op een gewone sigaret. Ze zijn ongeveer even groot als en zien er uit als een gewone sigaret. Ze bestaan meestal uit 2 componenten: een batterij en een cartridge die liquid bevat. (Voorbeeld types: 808,510). 
Het is door deze eigenschappen en door het niet te evenaren gebruiksgemak (de cartridge op de batterij schroeven en roken maar) dat dit type e-sigaret het meeste kans biedt op een geslaagde overgang naar elektronisch roken.

Een ander populair type zijn de grotere of mid-size elektronische sigaretten die in de regel zijn samengesteld uit een manuele batterij en clearomizer of tankje dat je zelf met (nicotine)vloeistof moet vullen. (Voorbeeld types: eGo, TGO). De reden van hun populariteit hebben ze voornamelijk te danken aan hun grotere capaciteit. Je kan langer roken vooraleer je de batterij moet herladen. Bovendien is het voordeliger zelf liquids te vullen, maar dat zelf vullen moet je er dan wel bijnemen… De complexiteit en mogelijkheden van dit type sigaret lichten we elders op de site verder toe, maar doet binnen het kader van dit artikel eigenlijk niet ter zake.

Belangrijk is te weten dat er veel (kwaliteiten)verschil is binnen de groep sigaret look-a-likes. Maar – en dit is niet onbelangrijk – maak je de juiste keuze, dan kan je absoluut een kleine e-sigaret aanschaffen die niet hoeft onder te doen voor de prestaties van de grotere eGo sigaretten en bovendien qua gebruiksgemak de grotere eGo met verve verslaat.

Vergelijk het een beetje met de aankoop van een fototoestel. Je hebt aan de ene kant compacte point en shoot camera’s die je overal in je binnenzak meesleurt. Je hebt er die echt “brol” zijn en anderen waarmee je zonder voorkennis de mooiste foto’s mee kan maken. Aan de andere kant kan je opteren voor een professionele digitale reflexcamera. Die is een stuk duurder, je neemt hem niet overal mee naartoe en je moet toch al wat kennis en ervaring hebben om deftige foto’s te kunnen maken, laat staan de functies van het ding wel degelijk te benutten.


Een Starter Kit, maar welke?

Zowat alle belangrijke merken bieden één of meerdere kits aan die alle onderdelen bevatten die je nodig hebt om van start te kunnen gaan. Zo’n kit is aanbevelenswaardig. Niet alleen is het een stuk makkelijker dan alles zelf te assembleren, het is bovendien nog een stuk goedkoper ook.

Het minimum dat je nodig hebt is een oplaadbare batterij, een USB lader en een aantal cartomizers. Aan zo’n kit zou je maximaal 25€ mogen uitgeven. Of het minimum ook ideaal is valt te betwijfelen. Kies je voor deze oplossing dan moet je er rekening mee houden dat wanneer je batterij leeg is, je minimum de tijd dat je batterij terug is opgeladen (2 à 3 tot 4 uur) niet kan roken. Dat is natuurlijk uiterst vervelend.

Een ideale kit om te beginnen bevat minimaal 2 batterijen, een USB lader, een muurstekker en zoveel mogelijk cartomizers. De meeste kits van dit type zijn uitgerust met een 10-tal cartridges. Daar ga je gemiddeld 5 tot 10 dagen mee toekomen. Voor zo’n kit mag je maximaal tussen de 50 à 75€ uitgeven.

Belangrijke bijkomende tips:

Kies een kit die je wat keuzemogelijkheden biedt. Zorg ervoor dat je een keuze hebt tussen manuele en/of automatische batterijen alsook de lengte van je batterijen, de smaak van de e-liquid en het nicotinegehalte.

Neem bij voorkeur een kit met zowel een automatische als een manuele batterij. Van een automatische batterij moet je gewoon trekken zoals aan een gewone sigaret. Bij een manuele batterij moet je (voor)/tijdens het inhaleren tegelijkertijd een knopje indrukken om de verstuiver te activeren. Het voordeel hiervan is dat je op deze manier meteen met beide concepten kan kennismaken. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Meer hierover vind je hier.

Zorg dat je minstens 2 flavors of smaken cartomizers kan kiezen . Niet iedereen vindt alle smaken even aangenaam. Als je toevallig een flavor hebt geselecteerd die je totaal niet aanstaat, dan zit je daar met je kit. Een risico dat je makkelijk kan uitschakelen (indien de leverancier die optie aanbiedt tenminste). Kies ook best een tabakssmaak en niet alleen exotische zaken zoals fruit- of snoepachtige toestanden.

Vermijd de ultra-korte of mini e-sigaret batterijen. Veel leveranciers bieden in hun kits enkel een ‘korte’ en ‘lange’ batterij aan. Na een tijdje zal je merken dat je de korte quasi niet meer gebruikt, gewoon omdat ze veel te snel leeg is. Een goede standaard batterij heeft een minimumcapaciteit van 250mAH. Deze hebben een gemiddelde lengte van zo’n 8cm. Samen met de cartomizer zijn ze dan een goeie centimeter langer dan een gewone sigaret.

Als je niet weet welk nicotinegehalte te kiezen, dan is onze vuistregel 12mg/ml voor “light” rokers en 18mg/ml voor “regular” rokers. Bij liquids met een nicotinegehalte minder dan 12mg/ml lijkt het vaak alsof je gewoon lucht zuigt. Liquids met een gehalte groter dan 18mg/ml zijn voor velen te straf. Als je goede hardware hebt en goede liquid dan garandeert dit nicotinegehalte ongetwijfeld een goede throat hit. De bekende prikkeling die een roker in zijn keel voelt wanneer hij/zij van een sigaret inhaleert.

Tot slot, wanneer je zeker bent van je stuk is het aan te raden meteen een 20-tal cartomizers in te slaan. Zo vermijd je dat je na 1 week al opnieuw aan het bestellen bent. 20 cartomizers is ook de periode die je nodig hebt om te wennen aan het elektronische rookgebeuren – om “hooked” te geraken -. Eigenlijk onbegrijpelijk dat geen enkele leverancier deze hoeveelheid carts in zijn kits opneemt.

Nieuw in Aalter e-smoker.club


Street Talk

No comments present
You May Also Like
Experiencing Both Headaches And Jaw Pain? TMD Might Be the Culprit
Headaches are painful enough to experience, yet it becomes a living nightmare when you experience jaw pain as well. It's easy enough to blame migraines for your woes, yet this is not actually the case. You may actually be suffering from temporomandibular joint disorder, or TMD. Surprisingly, most people mistaken…
By: Cynthia Bowers in  Health and Fitness  >  Mental Health   Jun 08, 2016  
1
  Likes: 5

Home Cleaning Products for Pregnancy
How safe are cleaning products for pregnant women? It is a known fact that there is a link between the exposure of cleaning products and respiratory problems. So imagine how that could affect an unborn baby in the mother's womb, even before inhaling his first breath. Prenatal exposure to home…
By: Afees Alli in  Health and Fitness  >  Womens Issues   Jun 08, 2016  
0
  Likes: 1

Eat A Rainbow - But Why?
Nathan Waters - totalhealthperformance Many people recommend eating all the colours of the rainbow and I believe this is good advice. Different colours contain different types of phytonutrients that help reduce the risk of chronic diseases such as diabetes, heart disease, and cancer, and they also help our immune system…
By: Nathan Waters in  Health and Fitness  >  Nutrition   Jun 08, 2016  
0
  Likes: 3

3 Principles FOR Overcoming Fitness Obstacles
In case you're similar to me, the journey to be fit as a fiddle and oversee weight feels overpowering. What's more, as though the mission to be fit isn't sufficiently hard, there are regularly different impediments to overcome: well being issues, time administration, summoning up valor or vitality. Regardless of…
By: Kat Li in  Health and Fitness  >  Build Muscle   Jun 07, 2016  
1
  Likes: 1

5 Things to Know Before Buying Cialis Online to Treat Erectile Dysfunction
All of us have to deal with erectile failure at some point, but it is usually an uncommon occurrence. The condition is not much of a concern if it happens occasionally. However, if the condition occurs persistently, it signals an underlying problem. The good thing is that there are many…
By: Kamagra Online in  Health and Fitness  >  Medicine   Jun 07, 2016  
0
  Likes: 0

Malaria: A Detailed Study on Prevention And Effects
It is surprising that in a technological superior era like ours, we still have to deal with diseases like malaria in poor countries. One of the major factors that contribute to this is the poverty and the lack of education. A lower socioeconomic status gives birth to lowly and substandard…
By: Yang Lee in  Health and Fitness  >  Diseases   Jun 07, 2016  
0
  Likes: 0

Factors To Consider When Purchasing Kamagra Tablets
Medicines are available online and in pharmacies around the globe. While most people prefer to make their purchases from pharmacies, there are certain medical problems where buying drug from a pharmacy would be embarrassing and demoralizing. Impotence is a medical issue that falls under this category. People who suffer from…
By: Joe Gardiner in  Health and Fitness  >  Mens Issues   Jun 07, 2016  
0
  Likes: 0

The Dirty Truth About Canola Oil
In this blog post, I will be explaining about canola oil. short, Yes, it's true that canola oil is high in monounsaturates, but let me explain why canola oil is anything but "healthy". I will also be teaching you about canola oil I will also teach you important note on…
By: Ervin in  Health and Fitness  >  Weight Loss   Jun 06, 2016  
0
  Likes: 0

Learn More About the Incredible Demand Of Zolpidem UK on the Market
People today are purchasing sleeping pills from online pharmacies in greater numbers than ever before, which is why we have decided to take a look into one of the most popular pills on the market today, Zolpidem UK. The reason for the high demand of sleeping pills is partly down…
By: sleepingtablets in  Health and Fitness  >  Medicine   Jun 06, 2016  
0
  Likes: 0

Must - know Factors That Influence Your Calorie Requirements
Must-Know Factors That Influence Your Calorie Requirements One of the top things that you need to make sure that you’re doing as you go about your weight-loss program is setting your calorie intake up properly. Those who don’t use the proper calorie intake are never going to see results, or…
By: Colin3 in  Health and Fitness  >  Weight Loss   Jun 06, 2016  
0
  Likes: 0

Simple Steps to Remove Visceral Belly Fat (the Deadliest Type)
If you are looking for a natural and easy way to lose weight and melt the visceral belly fat, you have come to the right place! More scientific studies and research have now shown that coconut oil not only burns visceral belly fat , but it also improves metabolic markers…
By: Ervin in  Health and Fitness  >  Weight Loss   Jun 06, 2016  
0
  Likes: 0

Considering Breast Implantation? Here Are Some Crucial Factors to Keep In Mind
Breast implantation surgery is a procedure to enhance the size of the breasts, restore the volume, increase projection and fullness and to make sagging ones firm. It is not only a procedure to improve the figure but also boost self -confidence. Due to pregnancies, higher body mass index it happens,…
By: Pauls Online in  Health and Fitness  >  Beauty   Jun 06, 2016  
0
  Likes: 0

Buy Xenical Uk, A Weight Loss Pill, To Reduce Your Risk Of Disorders
When you are overweight or obese, your risk of developing a health disorder dramatically increases. In order to remove yourself from the danger zone, you need to change your lifestyle. At first, the battle with your weight will be a tough one. You may find yourself incapable of losing weight…
By: Joe Gardiner in  Health and Fitness  >  Weight Loss   Jun 06, 2016  
0
  Likes: 0

3 Little Known Tips TO Buying Fitness Equipment
Did you realize that purchasing wellness hardware for your house isn't generally that troublesome? It's actual that the universe of wellness hardware can appear like a labyrinth now and again and that there are truly several diverse sorts of wellness gear pieces that may function admirably for your home game…
By: Kat Li in  Health and Fitness  >  Fitness Equipment   Jun 06, 2016  
1
  Likes: 1

How to Buy Weight Loss Pills And Diet Pills
In this article, I will be explaining how to buy weight Loss Pills Safely . In short, It’s a good idea before buying any weight loss pills to check them out on the internet or talk to your pharmacist, try and stick with reputable or the more well known brands…
By: Ervin in  Health and Fitness  >  Weight Loss   Jun 05, 2016  
0
  Likes: 1

Article Views: 889    Report this Article