E - Sigaretten Online Kopen, Elektronische Sigaretten Roken, Elektrisch Roken
Join 1000's of Authors at StreetArticles Today!

E  -  sigaretten Online Kopen, Elektronische Sigaretten Roken, Elektrisch Roken

Voor dat je begint met elektrische sigaretten, elektronische sigaretten ofwel e-sigaretten online te kopen lees eerst dit;

Hoe verschillen eGo elektronische sigaretten (en eGo vv) onderling?

Mid-Size elektronische sigaret , eGo Elektronische sigaret

Top 5 eGo elektronische sigaretten met variabel voltageTop 5 eGo elektronische sigaretten

De strijd om het eGo imperium is woelig. De eGo met variabel voltage wint aan populariteit. De keuze is enorm.

Hoe onderscheiden Mid-Size of eGo elektronische sigaretten zich van elkaar? En hoe zit het met eGo Variabel Voltage?

De eGo elektronische sigaret werd door Joyetech in 2009 op de markt gebracht. De meeste standaard eGo e-sigaretten die daarna het daglicht zagen, zijn een kopie/kloon van deze Joyetech eGo. De eGo kloon is de batterij die in China het meest van de band rolt. Andere merken zoals Volcano en Apollo, ontwikkelden hun eigen eGo batterij gebaseerd op de Joyetech standaard.

Batterijen die met het eGo logo gelabeld zijn, zien er haast allemaal hetzelfde uit (op kleurtjes na) en hebben op papier vrijwel vergelijkbare specificaties. Toch kunnen ze – wegens gebrekkig patent – gefabriceerd zijn door veel verschillende bedrijven. Dit betekent ook dat er veel kwaliteitsverschil kan zijn.

KWALITEIT, DUURZAAMHEID EN BETROUWBAARHEID

Er is een enorme keuze aan eGo batterijen en soms vind je al modellen voor minder dan €10. Wij bevelen je echter aan om te kopen van betrouwbare verkopers die authentieke producten aanbieden met merklabel. Zo weet je exact waar en door wie ze gefabriceerd werden en kan je al behoorlijk goed inschatten welke kwaliteit je in huis haalt.

Zoals reeds aangegeven zijn er op papier weinig of geen verschillen tussen Mid-Size elektronische sigaretten. Op papier althans, want kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn moeilijk naar specificaties te vertalen. Om dit te situeren vind je hieronder een overzicht van de mogelijke valkuilen van een (goedkoop) (imitatie)product.

Je kan de batterij wel aanzetten, maar ze werkt niet.

De schroefdraad is na enkele weken versleten.

Een opgeladen batterij ontlaadt vanzelf.

De batterij genereert geen damp omdat ze een te laag voltage produceert.

Het contactpunt van de batterij sluit niet goed aan op de verdamper.

De capaciteit van de batterij is een stuk minder dan dat er op het label staat.

De vuurknop blijft vasthangen.

Er is geen bescherming tegen kortsluiting.

Bovenstaande zaken komen meer voor dan je voor mogelijk houdt. Komt daar nog bij dat de garantie die aangeboden wordt door leveranciers en producenten van dit soort producten meestal erg beperkt of zelfs onbestaand is.

Een eGo batterij kan 2 maanden meegaan maar het kan ook 2 jaar zijn. Veel hangt af van hoe de batterij gebruikt wordt, hoe vaak ze herladen wordt maar vooral door wie ze gemaakt wordt.

VOLTAGE

Standaard eGo

Net zoals mini elektronische sigaretten of sigaret-look-a-likes, hebben de meeste Mid-Size sigaretten een voltage bereik van 3.2v tot 3.7v. Ook bij de standaard eGo met een vast voltage verschilt het voltage van een volledig geladen batterij met dat van een batterij tijdens haar gebruik. Het voltage van de batterijen neemt ook bij eGo’s geleidelijk af naarmate de batterij leegloopt. Als het voltage daalt en alle andere parameters blijven gelijk, daalt het vermogen en wordt je e-liquid minder verhit. Waar het op neerkomt is dat de dampproductie naar het einde toe afneemt.

Ook binnen het eGo segment zijn er krachtigere batterijen met een voltage van 4.2v. Het voltage bedraagt bij dit type batterij 4.2v voor een volledig opgeladen batterij, zakt naar ongeveer 3.6v-3.7v tijdens het grootste gedeelte van het gebruik en zakt naar het einde toe tot 3.2v wanneer de batterij helemaal leeg is.

Een aantal eGo modellen zijn uitgerust met een mode die er voor zorgt dat het voltage niet van 4.2v naar 3.2v zakt (lees verminderde dampproductie, andere dampervaring), maar op een constant niveau blijft. De meeste van deze eGo upgrade batterijen leveren een continu voltage van 3.3v. Het voordeel hiervan is eenvoudig: constant dezelfde prestaties en dampproductie, ook wanneer je batterij bijna leeg is. Gezien het relatief lage voltage van 3.3v valt het aan te bevelen de batterij te combineren met een verdamper met lagere weerstand. (tussen 1.3 en 2 ohm)

Standaard eGo Batterij

Standaard eGo batterij met verdamper

eGo met variabel voltage

Bij en eGo met variabel voltage kan je het voltage instellen op een gewenst niveau, en dat voltage blijft constant gewaarborgd van het moment de batterij volledig geladen is tot ze volledig ontladen is. Zo wordt continu dezelfde dampkwaliteit gegarandeerd.

eGo’s met variabel voltage verschillen van elkaar op vlak van:

het voltagebereik

de wijze waarop het voltage kan worden aangepast

de stappen waarmee je het voltage verlaagd of verhoogd

Bij de meeste eGo’s kan je het voltage instellen tussen 3.3v en 4.8v, maar tegenwoordig verschijnen er meer en meer toestellen op de markt waar de speelruimte groter is, van wel 3.0 tot 6.0v. Bij sommige toestellen kan je het voltage op slechts enkele “standen” instellen, anderen laten toe het voltage in stapjes van 0.1v verhogen of verlagen. Bij het ene type eGo VV kan je het voltage instellen met een draaiknop (ring) aan de onderzijde van de batterij, het andere type laat toe dit te doen via knopjes.

Uiteraard geeft een breder bereik (bijvoorbeeld 3.0 tot 6.0v) meer mogelijkheden en is het interessanter dat je het voltage in zo klein mogelijke stappen kan aanpassen. Zowel draaiknop als knoppen zijn goede systemen, al denken wij dat het eenvoudiger is het voltage op het gewenst niveau in te stellen via + en – knoppen.

Hoe variabel precies werkt en hoe je het gebruikt kan je terugvinden in het dossier Dampen 2.0

LENGTE (CAPACITEIT)

Standaard eGo

De capaciteit van de originele eGo batterijen met vast voltage is respectievelijk 650, 900 of 1000mAh. Volledigheidshalve dienen we te vermelden dat je ook klonen kan tegenkomen met nog grotere capaciteiten, al zien we hier het nut niet echt van in.

Een eGo heeft een diameter van ongeveer 15mm. De lengte van de eGo batterij varieert naar gelang de capaciteit van 7,5 cm tot 10,5 cm. Gemiddeld meet een batterij met een capaciteit van 900mAh 8,5 tot 9 cm.

In combinatie met een verdamper is de totale lengte van een 900mAh eGo een goeie 15cm.

Een (standaard) eGo elektronische sigaret met een capaciteit van 900mAh is goed een ruime 500 puffs (trekken). Iemand die een pakje per dag rookte en die er nu ongeveer dezelfde dampgewoonten op nahoudt komt in zo’n geval ongeveer 2 dagen toe met een volledig geladen batterij.

Voor elke 100mAh die er aan extra capaciteit bijkomt kan je rekenen op ongeveer 50 extra trekken.

Wij gebruiken zelf en bevelen dan ook batterijen aan met een capaciteit van 900mAh, omdat ze relatief compact zijn en voldoende energie leveren om zelfs een verstokt damper (full-time vaper) een volledige dag autonomie te bezorgen.

Hou er rekening mee dat niet elke batterij met dezelfde capaciteit even lang of even dik is. Onze voorkeur gaat logischerwijs uit naar de meest compacte toestellen.

eGo met variabel voltage

De eGo’s met variabel voltage hebben dezelfde capaciteiten als hun standaard broeders, al is er hier een trend naar meer capaciteit. Een eGo VV met een capaciteit van 1300mAh is geen uitzondering. (Is dat nodig? Niet echt, het kan handig zijn als je echt lang autonoom wil zijn, maar het betekent meteen ook meer lengte).

Een eGo VV is over het algemeen 1.5cm langer dan een standaard eGo met dezelfde capaciteit. Ook hier mag je rekenen op iets meer dan 50 trekken per 100mAh, al speelt de wijze waarop je de batterij gebruikt hier een grotere rol.

VEILIGHEID

Je standaard eGo of ego VV batterij kan al dan niet uitgerust zijn met onderstaande functies:

Inschakelbeveiliging

Dit is een beveiliging tegen per ongeluk inschakelen. Bijvoorbeeld in je tas of broekzak. Dit wordt ook “lock/unlock protection” genoemd. Door een aantal keer snel op de vuurknop te drukken schakel je de batterij uit, herhaal je dit proces dan activeer je de batterij opnieuw.

Beveiliging tegen kortsluiting

Wanneer er een kortsluiting optreedt schakelt de batterij automatisch uit. Pas als de kortsluiting is opgeheven schakelt de batterij weer aan. “Short circuit protection” is een belangrijke feature en de ene beveiliging kan kwalitatief een stuk beter zijn dan de andere.

Atomizer beveiliging

Om de verdamper te beschermen tegen doorbranden schakelt de batterij automatisch uit als de knop langer dan een bepaald aantal seconden wordt ingedrukt. (vooral handig wanneer in situaties waar je vergeten bent de lock/unlock feature te gebruiken).

Beveiliging tegen onderspanning

Als de spanning van de batterij daalt tot onder een bepaald voltage (het voltage daalt naarmate de batterij ontlaadt), schakelt de batterij automatisch uit. Deze “over discharge protection” voorkomt dat de batterij beschadigd raakt door te ver ontladen.

Beveiliging tegen overspanning

Als bij het opladen van de batterij de spanning een bepaald voltage heeft bereikt, schakelt de batterij automatisch uit. Deze “over charge protection” voorkomt dat de batterij beschadigd raakt of explodeert wanneer je de batterij te lang in de lader laat zitten. Wij raden om je batterijen nooit (veel) te lang te laten opladen. Zorg dat je niet onbewaakt of ‘s nachts oplaadt.

Voltage Lock (enkel voor batterijen met variabel voltage)

Voltage lock verhindert dat per abuis het voltage verandert door bijvoorbeeld ongewild op een knop drukken of de ring te draaien. Vrij belangrijk.

SPECIFIEK VOOR eGo MET VARIABEL VOLTAGE

Ohm Meter

Een Ohm meter leest de weerstand uit van de verdamper. Dit stelt je in staat het voltage op de juiste stand in te stellen. Het is immers altijd evident te achterhalen wat de precieze weerstand van je coil is. Meestal is het zoeken naar de kleine lettertjes, en eens je coil gemonteerd is, heb je geen benul meer van zijn weerstand.

LCD scherm

Een LCD scherm dat toelaat het ingestelde voltage af te lezen en de resterende capaciteit van de batterij is geen overbodige luxe.

eGo batterij met variabel voltage

eGo batterij met variabel voltage en LCD sherm

ANDERE ZAKEN

LED Indicator

De meeste eGo batterijen zijn uitgerust met een LED. Sommige eGo batterijen gebruiken de aanwezige LED ook nuttig door bijvoorbeeld van kleur te veranderen om aan te geven hoeveel capaciteit je nog hebt. Andere modellen volgen het verloop van het afgeleverde voltage op. Voor verschillende ranges zal de LED een andere kleur weergeven.

Bluetooth functionaliteit

Je eGo kan uitgerust zijn met een Bluetooth chip die zorgt voor draadloze data transmissie naar je smartphone. Dit fantasietje laat toe verschillende parameters zoals het wattage, de weerstand van je verdamper en de nog beschikbare capaciteit van je batterij op je smartphone af te lezen. Je kan in veel gevallen ook zien hoeveel keer je van je e-sigaret hebt getrokken en berekenen hoeveel je bespaard hebt in vergelijking met het roken van gewone sigaretten.

Opladen

De meeste eGo batterijen schroef je aan de achterzijde los van de verdamper om ze daarna op een USB lader aan te sluiten. Sommige batterijen zijn voorzien van een systeem dat toelaat de batterij op te laden zonder de verdamper te moeten losschroeven. Je kan in dit geval blijven verder dampen terwijl je elektronische sigaret oplaadt. Het laden gebeurt in dit geval via een mini USB-slot aan de voorzijde van de batterij.

eGo, eGo-T, eGo-C, eGo-W, eVod, …

In een ander artikel hadden we het reeds over deze types. De verschillen tussen deze types zijn eerder beperkt en hebben te maken met de items die we hierboven reeds bespraken:

De technologie die gebruikt wordt om te beveiligen tegen kortsluiting.

De functionaliteit van de LED.

Lock/unlock functie.

Voltage modes

Laat u in ieder geval niet zot maken door deze extensies die vaak een commercieel karakter hebben. Kijk naar specificaties om te vergelijken.


Street Talk

No comments present
You May Also Like
Choosing A Mobile Apps Development Company In India
There are several aspects you need to look into while choosing the right mobile application development company for your needs. Businesses these days are heavily dependent on sophisticated tools and user interfaces to engage the modern customers. Therefore most businesses are these days getting sophisticated applications developed to support the…
By: John Hrq in  Internet and Businesses Online  >  Internet Marketing   Jun 07, 2016  
0
  Likes: 1

Creating The Right Online Marketing Strategy
People that own a website are often quite anxious about their needs for reaching out to consumers. Owners are continually faced with a unique base of challenges when trying to remain competitive with comparable pages in their niche while also considering their budgetary constraints which can seem counter intuitive on…
  Likes: 1

How to Boost Targeted Traffic With Good Content?
Search Engine Optimization is important for optimizing your website’s content for search engines. SEO services can be used to optimize your website and the content for the search engine to index your content, categorize each of your pages based on the information they contain, and then serve those pages up…
By: Nofrillseo in  Internet and Businesses Online  >  Internet Marketing   Jun 04, 2016  
1
  Likes: 3

How to Maintain Your Online Website Reputation?
A good online reputation is every important for any business. Creating unique fresh content and sharing them on the social media helps in website promotion. Answering to conversations started by other people through comments can also create a strong online presence. It will positively affect the website visibility in the…
0
  Likes: 0

How to Maintain Your Online Website Reputation?
A good online reputation is every important for any business. Creating unique fresh content and sharing them on the social media helps in website promotion. Answering to conversations started by other people through comments can also create a strong online presence. It will positively affect the website visibility in the…
1
  Likes: 1

Procure Digital Marketing Experts
Deciding showcasing technique for an effective business is a troublesome choice. While a few organizations have cheerfully grasped the most recent techniques, numerous are as yet attempting to stay aware of patterns. Computerized advertising can overpower, accordingly one needs to completely comprehend the dangers and complex difficulties. Computerized counseling firms…
0
  Likes: 0

The Email Marketing Guide For Artists
How often have you had somebody let you know that they "cherish your work however can't purchase it at this moment?" What do you typically do? Remove a bit of paper and give them your email address and telephone number? Give them a flyer or a business card? Do you…
By: showflipper in  Internet and Businesses Online  >  Internet Marketing   May 19, 2016  
1
  Likes: 2

Attraction Marketing - Attraction Marketing Strategies
Attraction marketing is a set of strategies used by entrepreneurs, internet marketers and everyone who works for themselves. As an entrepreneur you provide self-employment business opportunities or work from home opportunities to other entrepreneurs. Branding is a way of creating a recognized and singular image for a company or group…
2
  Likes: 2

Internet Marketing Blogspot
Like any other jobs, affiliate marketers are constantly looking for ways to improve their earnings. It goes without saying that an affiliate marketing blogspot would be an excellent vehicle to earn marketers some decent income. It is a platform similar to word press and is owned by Google since 2003.…
By: Chris Whyte in  Internet and Businesses Online  >  Internet Marketing   May 15, 2016  
1
  Likes: 2

How to Market Your Art Creations Online
Selling art online can be somewhat of a conundrum for artists. In the days of the internet it is not enough to just be a good creator or communicator, one must be able to ensure his art reaches the right audience. One needs to continuously expand the circle of people…
By: showflipper in  Internet and Businesses Online  >  Internet Marketing   May 12, 2016  
1
  Likes: 1

How Unique Content Hits The Target Audience?
Content plays an important role on the web because users only visit your website if the content is informative. The website content must be of top-quality for the readers and the search engines. It must be compelling, interesting and helpful, search engine friendly and the website visitors must keep on…
By: Nofrillseo in  Internet and Businesses Online  >  Internet Marketing   May 09, 2016  
0
  Likes: 0

Is Your Content Relevant to The Audience Needs?
The website content must be relevant and informative to attract the right audience. Make a strong content marketing strategy for your website. By keeping specific goal you can create content that is valuable for your audience and grows your business. With good content, you can interact with your audience by…
1
  Likes: 1

Leverage the Power Of Social Media Effectively
Social media marketing is practically free. If you were to attempt to reach out to millions of people through physical means you would have to make a lot of investments. This technology is the way to most efficiently reach out to your potential clients, not only in terms of finances…
By: MKSam in  Internet and Businesses Online  >  Internet Marketing   Apr 17, 2016  
1
  Likes: 1

What is Face Book Marketing Benefits And Your Work Tips?
There is no man and woman he/she can’t love his/her business to increasing best profit. Everybody wants to do that. It is not a funny story about SMM. I will tell most important process of your new business and brand how to increase your visibility of your website also tell…
By: Abrisha01 in  Internet and Businesses Online  >  Internet Marketing   Apr 15, 2016  
1
  Likes: 1

Rfid Let Rfid Card Factory Turn Into the Different World
Asia RFID has revealed ring-formed mount-on-metal RFID tag for gas chamber following, which is accessible in 125KHz or 13.56MHz. It is uniquely intended for distinguishing gas chambers either independently, in entire shipments, on the back of trucks or in beds. The RFID Gas Cylinder tag gives a computerized technique for…
By: xinyetong in  Internet and Businesses Online  >  Internet Marketing   Apr 13, 2016  
0
  Likes: 1

Article Views: 722    Report this Article