Club, Dé Webshop Voor Elektrische Sigaretten E - Liquids En Elektrisch Roken
Join 1000's of Authors at StreetArticles Today!

Club, Dé Webshop Voor Elektrische Sigaretten E  -  liquids En Elektrisch Roken

e-smoker.club, dé webshop voor elektrische sigaretten e-liquids en elektrisch roken

Hoe verschillen mini elektronische sigaretten onderling?

Klassieke elektronische sigaret, Mini elektronische sigaret, Sigaret-Look-A-Like

Top 5 Mini Elektronische Sigaretten

Als er één groep is waar de prestaties tussen de spelers ver uit elkaar liggen dan is het bij mini elektronische sigaretten. Een hele reeks toestellen, die zich voornamelijk in het goedkopere segment situeren, produceren geen of nauwelijks damp, de meesten leveren behoorlijke prestaties en sommigen overtreffen met gemak de dampproductie van sommige grotere modellen.

Hoe onderscheiden klassieke elektronische sigaretten zich van elkaar?

Er zijn een hele reeks factoren waarmee je moet (of kan) rekening houden in je zoektocht naar de beste mini elektronische sigaret.

SCHROEFDRAAD

Het type schroefdraad en de daaraan gelinkte technologie worden vaak als parameter gebruikt om mini elektronische sigaretten verder in subgroepen in te delen.

De belangrijkste (populairste) groepen zijn: KR808-D1, KR808-D2 en 510

Je mag er van uitgaan dat batterijen en cartridges binnen elk van deze groepen compatibel zijn. Dit is belangrijk om weten, want op die wijze kan je het pallet aan verschillende smaken en e-liquids dat je ter beschikking hebt gevoelig uitbreiden. Je bent dus niet altijd verplicht cartridges van hetzelfde merk als je batterij te kopen.

Bovendien bestaan er adapters – dit zijn kleine ringetjes die je op de batterij schroeft – om batterijen en verdampers van verschillende groepen met elkaar te combineren.

Connecties mini elektronische sigaretten

mini batterijen met een verschillende connectie

Een overzicht van de belangrijkste merken per groep:

KR808-D1

Vapour 2

Vapor Couture

Apollo

White Cloud

Bull Smoke

KR808-D2

VaporFi

Ever Smoke

South Beach Smoke

E-Smoke

Green Smoke (leveren niet in Europa)

510

Joyetech

21 Century (leveren niet in Europa)

Blu Cigs (leveren niet in Europa)

Green Smart Living

Volcano

KR808 OF 510, WIE WINT DE STRIJD?

In de beginperiode heersten de 510 batterijen over het mini e-sigaret rijk. Sinds de komst van de robuuste KR808 is hier danig verandering in gekomen. Vandaag kiezen de meeste producenten van mini elektronische sigaretten voor een KR808 setup.

De realiteit is dat beide systemen hun voordelen en nadelen hebben. Je keuze hangt af van wat jij belangrijk vindt. Het is een keuze tussen prestaties (KR808) en veelzijdigheid (510).

De 510 elektronische sigaret verscheen al een hele tijd geleden op het toneel. Zowat alles wat er ontwikkeld wordt in het e-sigaret wereldje heeft een 510 aansluiting. De meeste mods hebben een 510 aansluiting, de eGo heeft een 510 aansluiting,… Het komt erop neer dat de 510 elektronische sigaret een stuk veelzijdiger is en compatibel met de meeste accessoires en verdampers die op de markt verschijnen.

Bij de KR808 is het net iets anders. Ze werd uit de grond gestampt en ontworpen om gebruikt te worden met een cartridge. Ook een KR808 kan je combineren met hoger vernoemde 510 accessoires, maar dan heb je een adapter nodig. Het is dus iets meer gedoe. Voor de KR808 zijn er trouwens ook atomizers, drip tips, clearomizers, etc… te verkrijgen, maar de keuze is beperkter. Qua prestaties echter, doet de KR808 het een stuk beter. Als je gebruik wil maken van cartridges is er niets dat een KR808 verslaat.

Het is moeilijk te zeggen welke technologie het beste is, maar onze voorkeur gaat uit naar de KR808. De KR808 heeft een nieuwere switch die sneller reageert en omdat de luchtgaten beter gepositioneerd zijn dan bij een 510 kan je er makkelijker van trekken. Ook is de dampproductie van een KR808 beter dan die van een 510, zeker wanneer ze gebruikt wordt met cartridges van de nieuwste generatie.

VOLTAGE

Net zoals Mid-Size of standaard eGo elektronische sigaretten hebben de meeste mini sigaretten een voltage bereik van 3.2v tot 3.7v. Een volledig geladen batterij heeft een hoger voltage (3.7v) dan wanneer ze nog maar over de helft van haar capaciteit beschikt of wanneer ze volledig leeg is (3.2v). Het voltage van de batterijen neemt af naarmate de batterij leegloopt. Als het voltage daalt en alle andere parameters blijven gelijk, daalt het vermogen en wordt je e-liquid minder verhit. Waar het op neerkomt is dat de dampproductie naar het einde toe afneemt.

Sommige merken, zoals Vapour 2, hebben krachtigere batterijen met een hoger voltagebereik van 3.7v – 4.2v. De krachtigere batterij van Vapour 2 (0.5 volt extra) zorgt voor een betere verbranding van de e-liquid met als gevolg een warme, dikke damp met diepe structuur. Dit is een gegeven waarmee je absoluut rekening moet houden als de hoeveelheid geproduceerde damp hoog op je “wanted” lijstje staat.

LENGTE (CAPACITEIT)

De lengte van de meeste mini elektronische sigaretten ligt tussen 10 en 14cm (inclusief de cartridge). De capaciteit van de batterij hangt in grote mate samen met de lengte van de batterij. Een mini e-sigaret van 10cm heeft een gemiddelde capaciteit van 150mAh, een toestel dat 14cm meet, is goed voor zo’n 400mAh.

Fabrikanten hebben de ziekte te goochelen met het aantal trekken dat je van hun batterijen kan nemen, maar met de wetten van de fysica valt niet te sollen.

Ga ervan uit dat je gemiddeld 2 mAh verbruikt elke keer je van je sigaret trekt.

Een standaard mini e-sigaret (voltage van 3.7v en weerstand van 2,5Ω) verbruikt 1,48 ampère. Aan de hand van de capaciteit – uitgedrukt in (milli)Ampère per uur – kan je bereken hoe lang je ze kan gebruiken vooraleer je moet herladen. Voorbeeld: 100mAh = 0.0472972972972973 uur gebruik = 170,27 seconden gebruik = 56,7 trekken van 3 seconden.

Het is geen geheim dat de hele kleine batterijen of Super Mini’s meestal de verwachtingen niet inlossen. Dit heeft vooral te maken met de beperkte capaciteit en het feit dat deze toestelletjes het in de praktijk na 1 of 2 uur al voor bekeken houden. Elektronisch roken wordt dan een aaneenschakeling van dampen en batterijtjes opladen. De meeste gebruikers vinden dit op den duur vervelend en vooral frustrerend op de momenten dat ze helemaal zonder stroom vallen.

De gouden regel is te kiezen voor een batterij met een minimum capaciteit van 250mAh. Deze elektronische sigaretten hebben een totale engte van ongeveer 11 cm, net iets langer dan een gewone sigaret. Een elektronische sigaret met een capaciteit van 250mAh is goed voor een goeie 150 puffs. Iemand die minder dan een pakje per dag rookte en die er nu ongeveer dezelfde dampgewoonten op nahoudt komt in zo’n geval ongeveer een dag toe met een volledig geladen batterij.

AUTOMATISCH OF MANUEEL

Als we het hebben over klassieke elektronische sigaretten, hebben we het meestal over automatische sigaretten. Thans bieden meer en meer merken zowel automatische als manuele elektronische sigaretten aan.

Het verschil tussen automatisch en manueel kan behoorlijk kort samengevat worden. Een automatische e-sigaret produceert damp wanneer je er van trekt . Het gebruik is dus 100% vergelijkbaar met het roken van een gewone sigaret. Bij een manuele batterij komt er nog een extra handeling bij: een knop ingedrukt houden om de batterij te activeren.

Omdat de handelingen bij het roken van een automatische e-sigaret deze van het gewone roken het dichtst benaderen, zijn vooral de automatische batterijen populair bij ex-rokers. Bovendien is het de meest eenvoudige manier van elektronisch roken.

Op een knopje drukken om de batterij te activeren kan voor sommigen een beetje vervelend lijken, maar het biedt wel een belangrijk voordeel. Het geeft gebruikers meer controle over hun dampervaring. Wanneer je de knop even ingedrukt houdt vooraleer je van je elektronische sigaret trekt, wordt de spoel in de verdamper reeds voorverwarmd. De beloning die je daarvoor in de plaats krijgt is een dikkere en volumineuzere rookwolk.

Om bij automatische elektronische sigaretten hetzelfde effect te bekomen, moet je een paar keer kort van de sigaret trekken vooraleer je er effectief van inhaleert.

Een nadeel van manuele mini batterijen is het feit dat ze meestal niet uitgerust zijn met een bescherming om te voorkomen dat de batterij geactiveerd wordt wanneer het knopje wordt ingedrukt op momenten dat dit ongewenst is (bijvoorbeeld in je broekzak). Bovendien moet je er rekening mee houden dat manuele batterijen meer e-liquid verbruiken.

Zoals je kan zien hebben beide types elk hun voor -en nadelen. Uiteindelijk hangt de keuze die je maakt af van hetgeen dat jij belangrijk vindt.

Automatische en Manuele batterij

Een automatische naast een manuele batterij

VERDAMPER

Mini elektronische sigaretten zijn vooral bekend in de combinatie van een (automatische) batterij en een met e-liquid gevulde cartridge.

Navulbare cartridges

Naast “prefilled” cartridges kan je ook perfect navulbare of “fillable” cartridges op je batterij schroeven. Deze cartridges zien er exact hetzelfde uit met het verschil dat ze leeg aangeleverd worden en je ze kan openen om gemiddeld een vijftal keer bij te vullen met e-liquid. Daarna zijn ze versleten.

Er zijn gebruikers die voor dit type cartridge kiezen omdat het goedkoper is en deuren opent om alle e-liquids die je maar kan bedenken uit te proberen. Veel van de voordelen die de typische sigaret-look-a-like qua gebruiksgemak te bieden heeft, gaan hierdoor weliswaar verloren. Toch is het voor velen een optie omdat ze absoluut verknocht zijn aan het compacte formaat van de mini elektronische sigaret.

Mini Tanks of clearomizers

Wie dacht dat er voor mini elektronische sigaretten geen clearomizers of tanks bestonden, slaat de bal compleet mis. Elke clearomizer met een 510 aansluiting (en dat is de grote meerderheid van wat er beschikbaar is), is compatibel met een mini elektronische sigaret die uitgerust is met diezelfde 510 schroefdraad.

KR808 batterijen kom je minder frequent tegen met een clearomizer. KR808 batterijen zijn vanaf het begin ontworpen om gebruikt te worden met een cartridge. Ook hier moeten we volledigheidshalve meegeven dat er adapters bestaan om je KR808 te combineren met een 510 clearomizer.

Uitzonderingen bevestigen echter de regel. De EX Blank clearomizer van Vapour 2 met KR808-D1 aansluiting is de ideale oplossing voor wie een Mini Elektronische Sigaret wil combineren met een clearomizer. Om eerlijk te zijn is dit onze favoriete mini e-sigaret setup. Een manuele Vapour 2 standaard batterij met een Vapour 2 EX Blank clearomizer.

Mini e-sigaret met clearomizer

Een mini elektronische sigaret met clearomizer

EFFICIENTIE

100, 200, 300, 400, 500 puffs… Ook de cijfers die fabrikanten publiceren omtrent het aantal trekken dat je kan nemen van een volledig gevulde cartridge, slaan soms de pan uit

Omdat je al over een wetenschappelijke omgeving moet beschikken om alles correct te kunnen nameten, kunnen we hier weinig uitspraken over doen, maar in de praktijk stellen we vast dat niet elke cartridge met een capaciteit van 1ml e-liquid even lang meegaat. Het klopt dus dat de verbranding bij bepaalde systemen op een efficiëntere wijze gebeurt (of dat er minder e-liquid in de cartridge zit dan de geafficheerde hoeveelheid).

Standaard cartridges hebben een capaciteit van 1ml. Reken gemiddeld op een 150 trekken per cartridge.

E-LIQUID

Aan veiligheid en de samenstelling van e-liquids hebben we op onze website al tal van artikels besteed. Het zijn immers belangrijke factoren, want het overgrote deel van de rokers schakelt over op elektronische sigaretten omwille van het gezondheidsaspect.

Helaas besteden te veel merken hier nog te weinig aandacht aan. De belangrijkste spelers in de markt hebben dit gelukkig wel begrepen. (sorry daar zijn we weer met onze Vapour 2). De fabrikanten die een open politiek voeren rond de samenstelling van hun e-liquids en testresultaten beschikbaar stellen met betrekking tot de veiligheid (kankerverwekkende stoffen, ….) van hun e-liquids genieten onze voorkeur.

ANDERE ZAKEN

Naast duurzaamheid en kwaliteit van de gebruikte materialen – die overigens enorm belangrijk zijn en eigenlijk een plaats bovenaan dit artikel verdienen – zijn er nog een reeks andere zaken waarmee fabrikanten zich trachten te onderscheiden.

Laden en dampen tegelijk

Sommige batterijen kunnen opladen terwijl je ze gebruikt. Zo is het met de Joyetech eRoll bijvoorbeeld mogelijk om te blijven dampen terwijl de batterij oplaadt. De Joyetech eRoll batterij moet niet van de cartridge worden losgeschroefd, maar laadt op via een op de voorzijde van de batterij aan te sluiten USB-kabel.

Batterij Indicator

Mini-batterijen kunnen uitgerust zijn met indicatoren die aangeven hoeveel ‘benzine’ er nog inzit. Dit vind je voornamelijk terug in de vorm van een aantal LED lampjes die je trachten duidelijk te maken wanneer het tijd is om de batterij op te laden.


Street Talk

No comments present
You May Also Like
Light Up Your Life Not Bud: 3 Easy Steps to Quitting Smoking Weed
Look, I'm not going to tell you why dope is bad for you or how smoking the green doesn't make you sound like Kierkegaard, because frankly, if you are reading this, you already know that. What you will learn, however, is how to quit smoking weed and how doing so…
By: tonyzhang518 in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   May 22, 2016  
0
  Likes: 0

Smoke Free Electronic Cigarette Health And Safety Issues
Electronic Cigarettes, also known as E-Cigarette or electronic nicotine delivery system are battery operated device that is devised to deliver nicotine in different flavors in form of vapor instead of smoke. They appear like traditional cigarettes, pens or a U.S.B device. While these devices are considered as an alternative to…
By: dodgevaus in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Apr 11, 2016  
0
  Likes: 0

V2 Cigs (vapour 2)
e-smoker.club is in België de exclusieve verdeler van o.a. Vapour 2 Start elektronisch roken met de starterkits van Vapour 2 STARTERKITS Vapour 2 (voorheen V2 Cigs) is één van de toonaangevende merken elektronische sigaretten in de Verenigde Staten. Deze e-sigaret is gebaseerd op een 2-componenten systeem met een cartomizer (de…
By:  in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Apr 03, 2016  
0
  Likes: 0

E - cig Clearomizers the Favorite Of New Generation Australians: Part II
Clearomizers in vaping machines give you the freedom to check the level of the fluid every day. You can easily see through the transparent clearomizer and thus get an alert. In a cleoromizer, brilliancy meets style and makes it perfect for you to consume. E-cigs have become quite popular among…
By: avline watson in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Mar 05, 2016  
0
  Likes: 0

Elektrische Sigaretten, Elektrisch Roken, Elektronische Sigaretten, E - Sigaretten
e-smoker.club, uw webwinkel voor elektrische sigaretten, elektrisch roken, elektronische sigaretten, e - sigaretten Joyetech eGrip Review Joyetech eGrip Review De Joyetech eGrip is de nieuwste innovatie van één van de bekendste producenten op het gebied van e-sigaretten. Wat meteen opvalt bij deze e-sigaret die valt binnen de categorie boxmod’s is…
By:  in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Mar 03, 2016  
0
  Likes: 0

Club, Elektronische Sigaretten, Elektrische Sigaretten, Top Liquids
e-smoker.club, elektronische sigaretten, elektrische sigaretten, top liquids Gezondheid en veiligheid van de Elektronische Sigaret De e-sigaret en uw gezondheid : Inleiding Iedereen heeft zo zijn persoonlijke reden waarom hij/zij gedeeltelijk of helemaal overschakelt naar electronische sigaretten. In de sectie voordelen vind je ongetwijfeld een aantal dingen terug die bij vele…
By:  in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Mar 03, 2016  
0
  Likes: 0

De Beste E - sigaretten, Elektrische Sigaretten, Top Liquids
De beste elektrische sigaretten en topliquids koop je best online bij e-smoker.club. A-merken van top qualiteit. Bij de gemiddelde roker zijn E-sigaretten ondertussen een ingeburgerd fenomeen. Ze zijn reeds een aantal jaar te verkrijgen via diverse kanalen. Naast een aantal respectabele firma’s is er in de loop der jaren een…
By:  in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Feb 28, 2016  
0
  Likes: 0

Groothandel Voor Elektronische Sigaretten
Een e-sigaret kopen kan als beginnende elektrische roker soms lastig zijn. U wilt de beste elektrische sigaret vinden die aansluit op uw specifieke behoefte. De e-sigaret is er in vele soorten en maten en iedere e-sigaret heeft verschillende eigenschappen. Op deze pagina leggen wij graag uit welke punten bepalend zijn…
By:  in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Feb 26, 2016  
0
  Likes: 0

Elektronische Sigaretten Groothandel Club
Ouit smoking, start vaping...elektronische sigaretten, elektronisch roken online kopen bij e-smoker.club De elektronische sigaret (e-sigaret) is bezig aan een ware opmars. Rokers stoppen met het roken van gewone sigaretten en stappen over op de e-sigaret. Steeds meer artsen raken ervan overtuigd dat de e-sigaret een veiliger en gezonder alternatief is…
By:  in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Feb 25, 2016  
0
  Likes: 0

Groothandel Elektronische Sigaretten, Elektrische Sigaretten Online
Elektronische sigaretten, elektrische sigaretten Groothandel E-cigarette world Ever since the argument concerning the efficacy of e-cigarettes as smoking-cessation aids started opponents have always asserted that small-scale studies and surveys don't provide enough evidence and that the clinical trial is crucial to settle the dilemma. Because of an Italian research published…
By:  in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Feb 22, 2016  
0
  Likes: 0

Elektronische Sigaret Kopen Online
e-smoker .club profileert zich als dé Groothandel voor elektronische sigaretten, elektrische sigaretten, liquids en accessoires met zijn erg toegangelijke online shop waar je online al jouw elektronische sigaretten, elektrische sigaretten online kan kopen. ook particuliere klanten hebben toegang tot deze online shop om hun elektronische sigaretten, elektrische sigaretten en liquids…
By:  in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Feb 16, 2016  
0
  Likes: 0

Elektrisch Roken, Elektronische Sigaretten
Ee elektronische sigaret kan je kopen in de winkel, online of wel in de apotheek.Wat is de beste keuze? Koop je je elektrische sigaret online, maar waar koop je jouw elektrische sigaret? In Nederland of wel in België? Er zijn tal van online winkels op het internet te vinden waar…
By:  in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Feb 16, 2016  
0
  Likes: 0

E - sigaretten, Elektronisch Roken
e-smoker.club Groothandel & Detailhandel e-smoker.club is een groothandel en detailhandel op het gebied van elektronisch roken, waar uw online al uw e-sigaretten en accessoires veilig kunt kopen In België zijn we dé specialist op het gebied van elektronisch roken, elektronische sigaretten en accessoires. In totaal bieden we ruim 500 artikelen…
By:  in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Feb 15, 2016  
0
  Likes: 0

Elektrische Sigaretten, Elektronisch Roken
elektronische sigaretten online kopen kan van af nu gemakkelijk bij e-smoker.club e-smoker .club is in Belgie de nummer 1 voor de verdeling van A-Merken voor particulieren alsook voor bedrijven. Een aantal argumenten die worden aangehaald om aan te tonen dat elektronische sigaretten gevaarlijk zijn en problemen met zich kunnen meebrengen…
By:  in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Feb 15, 2016  
0
  Likes: 0

E Sigaretten,
E-Sigaretten online kopen, bezoek e-smoker.club voor meer advies Overzicht studies en onderzoeken elektronische sigaret die online te koop zijn, eerste helft 2015. Er werden de voorbije maanden weer een hele reeks publicaties gedaan betreffende de veiligheid gezondheid van elektronische sigaretten. Hieronder vind je een samenvatting van de opvallendste studies en…
By:  in  Health and Fitness  >  Quit Smoking   Feb 15, 2016  
0
  Likes: 0

Article Views: 1265    Report this Article